Pallas 45, ODERBICID SISTEMIC DE ULTIMĂ GENERAŢIE, CU APLICARE ÎN POSTEMERGENȚĂ, DESTINAT COMBATERII UNUI SPECTRU FOARTE LARG DE BURUIENI GRAMINEE ȘI A CELOR CU FRUNZA LATĂ DIN CULTURA DE GRÂU.

 

Substanță activă: 45 g/l piroxsulam + 90 g/l antidot (cloquintocet-mexil)

Clasa chimică: triazolpirimidine

Forma preparativă: ulei dispersabil (OD)

Ambalaj: 5 l

 

Mecanismul de acțiune

 

Pallas 45 OD este un erbicid postemergent, selectiv pentru cultura de grâu, acționând atât asupra buruienilor monocotiledonate, cât și a celor dicotiledonate.

Este un erbicid cu acțiune sistemică ce acționează foliar, dar poate oferi și un control rezidual de scurtă durată în sol, pentru buruienile noi apărute, în funcție de specie și condițiile de mediu.

Produsul inhibă acetolactat sintaza (ALS), se translocă sistemic prin plantă, inhibând sinteza aminoacizilor principali ai plantei, ulterior inhibând diviziunea celulară ceea ce duce la moartea speciilor sensibile.

Creșterea buruienilor este stopată imediat după aplicare. Primele simptome vizibile (decolorarea și răsucirea frunzelor) se observă la 3-4 zile după erbicidare. Combaterea completă se realizează în 2-3 săptămâni după aplicare, depinzând de tipul de buruieni și condițiile climatice.

 

PallasTM 45 OD poate fi aplicat de la stadiul de 2-3 frunze la formarea celui de-al doilea nod al culturii. Pentru a obține cele mai bune rezultate, se recomandă să se erbicideze atunci când buruienile sunt în creștere activă.

Combaterea este influențată de stadiul de dezvoltare a buruienilor, stadiile tinere de dezvoltare fiind mai ușor controlate.

Controlul optim pentru graminee este de: până la 3 frați pentru Apera spica-venti și până la înfrățire pentru Avena fatua, Bromus spp., iar pentru buruienile dicotiledonate la 2-6 frunze

 

Recomandări pentru utilizare

 

Cultura

Obiectul nociv

Norma de consum a preparatului, l, kg/ha

Grîu

Buruieni mono și dicotiledonate anuale

0.4-0.5

 

Avantaje

 

  • Standard în combaterea buruienii iarba vântului (Apera spica-venti).
  • Combate specii de Bromus (obsigă) și Avena fatua (odos).
  • Stopează samulastra de orz și porumb, pirul târâtor (Agropyron repens).
  • Combate eficient principalele buruieni dicotiledonate la doze maxime.
  • Selectivitate foarte bună la grâu.
  • Nu are restricții pentru culturile următoare în asolament.
  • Compatibilitate foarte bună în amestec cu alte produse.

Abonează-te la newsletter-ul nostru