ORGANSA, SC - scăpați câmpul de oaspeții nedoriți!

ORGANSA, SC - scăpați câmpul de oaspeții nedoriți!


Pe întreg teritoriul republicii, la moment sunt în toi tratamentele de erbicidare a culturilor de porumb și floarea-soarelui.

 

Dar, totodată cu creșterea temperaturilor dăunătorii au devenit mai activi!

 

În special, la floarea soarelui există o invazie pe scară largă cu afide!

 

Floarea soarelui este o cultură care ne asigură un venit bun în ferma, dar totodată trebuie să fim atenti și să monitorizăm atent prezenta de daunatori!

 

Cele mai favorabile condiții pentru dezvoltarea afidelor le intilnim la temperaturi de +22...+26 °C și niveluri de umiditate relativă de 70-80%. Afidele produc 10 - 16 generații pe an.

 

Afidele provoacă pagube semnificative culturii de floarea soarelui:

 

  • Ei devastează planta provocând deformarea frunzelor, îngălbenirea acestora de-a lungul nervurilor, formarea de pliuri transversale, stopează creșterea și ca rezultat se usucă, iar tulpinile se îndoaie și se răsucesc.
  • In urma atacului planta puternic se v-a dezhidrata, virful de creștere odată atacat va da un calatidiu deformat, mic si cu seminte nedezvoltate!
  • Saliva afidelor conține, de asemenea, viruși periculoși care pot ucide plantele deja slăbite.
  • Substanta zaharoasa pe care o lasa in urma, prezintă substrat nutritiv pentru ciuperci!

 

Pentru a rezolva această problemă, specialiștii companiei IMEXAGRO recomandă utilizarea unui insecticid sistemic bicomponent ORGANSA, SC (0,2-0,3 L/ha), deoarece afidele au un stil de viață ascuns și aparat bucal de subt si ințepat! Dupa aplicare insecticidul ORGANSA, SC  pătrunde in plantă și nu poate fi spalat de ploi!

 

ORGANSA, SC - scăpați câmpul de oaspeții nedoriți!

Alte știri

ORFEU, WG - tratați semințele de porum...

Detalii

Ziua câmpului organizată de SAATEN-UNI...

Detalii

Abonează-te la newsletter-ul nostru