Lobera, ECUn erbicid de acțiune sistemică, care conține quizalofopp-etil ca substanță activă pentru distrugerea buruienilor monocotiledonate anuale și perene la rapiță

 

Substanță activă: Quizalofop-p-etil, 150 g/l

Clasa chimică: derivați ai acizilor 2-(4-ariloxifenoxi) propionici

Forma preparativă: emulsie concentrată (EC)

Ambalaj: 5 L

 

Mecanismul de acțiune:

Erbicidul pătrunde rapid pe suprafața frunzelor buruienilor și se deplasează către punctele de creștere, rădăcini și rizomi. preparatul întrerupe procesul de fotosinteză, plantele încetează să crească, dobîndesc o colorație antocianină, se ofilesc și mor.

Recomandări pentru utilizare:

Cultura

Obiectul nociv

Norma de consum a preparatului, l/ha

Metoda și timpul de tratare, caracteristicile tratării

Rapiță

Buruieni monocotiledonate anuale, inclusiv sămurasla de cereale păioase

0,4-0,7

Pulverizarea semănăturilor indiferent de faza de dezvoltare a culturilor (faza de dezvoltare a buruienilor 2-4 frunze)

Buruieni monocotiledonate anuale şi perene, inclusiv sămurasla de cereale păioase

0,7-1,0

Pulverizarea semănăturilor indiferent de faza de dezvoltare a culturilor la o înălțime a buruienilor de 10-15 cm

 

Avantaje:

  • Rezolvă în mod ideal problema combaterii buruienilor din cereale.
  • Prelucrarea se efectuează indiferent de faza de dezvoltare a culturii.
  • Eficace împotriva rezistenței scăzute la cereale.
  • Distruge partea subterană a buruienilor din cereale și previne recreșterea acestora.
  • Activitate ridicată pe o gamă largă de temperaturi.
  • Nu prezintă efect fitotoxic asupra plantelor cultivate și a culturilor ulterioare în rotația culturilor.

PROPRIETĂȚI:

Lobera distruge buruienile anuale (coada de vulpe (specie), ovăz sălbatic, meiul, pir (specie), samulastra de orz, mei, secară, grîu) și buruieni perene de cereale (pir-gros, iarba de grîu tîrîtoare, volbura și altele). La aplicare, trebuie luat în considerare faptul că moartea completă a buruienilor are loc nu mai devreme de 7-10 zile pentru cerealele anuale și 14-20 de zile pentru cerealele perene. Dar în acest timp buruienile nu cresc și nu suprimă cultura. Dacă, după utilizarea preparatului, se instalează vremea caldă și uscată, efectul erbicidului încetinește, buruienile nu mai cresc și nu suprimă cultura și, atunci cînd sunt condițiile meteorologice favorabile, acestea încep să moară.

RECOMANDĂRI GENERALE:

Cea mai eficientă perioadă pentru utilizarea graminicidului Lobera este perioada de creștere activă a buruienilor pe timp cald și umiditate suficientă a solului. Este mai bine să pulverizați în prezența a 2-3 frunze, la plantele anuale și 4-6 frunze la plantele perene (cu o înălțime a plantei de 10-15 cm). În astfel de condiții, se aplică norme minime de consum recomandate ale preparatului. În cazul aplicării erbicidului în fazele ulterioare ale dezvoltării buruienilor, este necesară creșterea normei de aplicare.

Soluția preparatului trebuie utilizată în timp de cîteva ore după preparare. Preparatul Lobera, EC poate fi utilizat în amestecuri cu alte produse de protecție a plantelor (erbicide, fungicide, insecticide), cu excepția celor puternic alcaline. Pentru a distruge samulastra de culturi graminee, ar trebui să utilizați norme de preparare, care sunt recomandate pentru distrugerea speciilor de buruieni perene. Cele mai sensibile etape la graminicide a grîului de iarnă sunt 1-2 frunze, la orz – începutul înfrățirii (4-6 frunze).

Abonează-te la newsletter-ul nostru