Eghida, SCUcide și inhibă

 

Erbicid sistemic cu acțiune în sol pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale și a unor buruieni dicotiledonate perene din culturile de porumb

 

Substanță activă: Mesotrion, 480 g/l

Clasa chimică: Tricetoni

Forma preparativă: suspensie concentrată (SC)

Ambalaj: 5 L

 

Mecanismul de acțiune

 

mesotriona pătrunde în plante prin frunze și rădăcini, deplasându-se acropetal și bazipetal. Inhibă biosinteza carotenoidelor.

 

Recomandări pentru utilizare

 

Cultura

Obiectul nociv

Norma de consum a preparatului, l/ha

Porumb

Pulverizarea culturilor din faza 2 - 3 până la 5 - 7 frunze ale culturii și în primele faze de creștere (2 - 4 frunze) a buruienilor

0,25 – 0,35

 

Avantaje

 

  • suprimarea unei game largi de buruieni dicotiledonate, precum și a unor graminee anuale (în stadiile inițiale de creștere)
  • fereastră largă de aplicare, până la 6 - 8 frunze ale culturii
  • viteză mare de acțiune
  • controlul celui de-al doilea "val" de buruieni prin acțiunea asupra solului
  • selectivitate ridicată a culturilor
  • compatibilitate excelentă cu alte erbicide în amestecuri în rezervor

 

Limitări privind rotația culturilor:

 

În cazul în care este necesar să se reînsămânțeze culturile de porumb (din cauza secetei, înmuiere, îngheț) tratate cu Aegis, porumbul poate fi semănat imediat.

 

În toamna aceluiași an, grâul de iarnă, orzul, rapița, precum și rapița de iarnă pot fi semănate dacă s-a efectuat o aratură adâncă.

 

În primăvara următoare, după o arătura adâncă, se pot semăna floarea-soarelui, sorgul, soia, cartofii, tutunul și bumbacul. Culturile sensibile, cum ar fi sfecla de zahăr, sfecla de masă, sfecla furajeră, mazărea și fasolea, pot fi semănate la 24 de luni după aplicarea mesotrionei. Durata perioadei de post emergență depinde de tipul de sol, de tehnologia de prelucrare a solului, de precipitații și de o serie de alți factori. În caz de dubiu, se recomandă testarea biologică înainte de însămânțarea culturilor sensibile.

Abonează-te la newsletter-ul nostru