Cordus Forte, WDGERBICID SELECTIV PENTRU COMBATEREA ÎN POSTEMERGENȚĂ A BURUIENILOR GRAMINEE ȘI BURUIENILOR CU FRUNZA LATĂ, ANUALE ȘI PERENE LA PORUMB.

 

Ingredient activ: 62.475 g/kg nicosulfuron + 31.25 g/kg rimsulfuron + 510.42 g/kg dicamba + 31.25 g/kg isoxadifen (antidot)

Clasa chimică: sulfoniluree + auxină sintetică

Forma preparativă: granule dispersabile în apă

Ambalare: 480 gr

 

Mod de aplicare

 

 •  Eficacitatea excepțională a acțiunii Cordus® Forte este rezultatul intensificării efectului de erbicid și a interconexiunii acțiunii a trei substanțe active, care aparțin diferitelor clase chimice.

• Rimsulfuron, nicosulfuron și dicamba manifestă o acțiune sistemică excepțională și penetrează rapid planta. Rimsulfuron și nicosulfuron sunt asimilate preponderent de frunze și transportate în vârfurile de creștere ale buruienilor. Aceste substanțe active sistează diviziunea celulelor în locurile de creștere a lăstarilor și în rădăcini, iar în consecință creșterea buruienilor încetează la câteva ore de la aplicare.

• Combinarea echilibrată a nicosulfuronului și rimsulfuronului asigură un înalt nivel de control și viteză de acțiune asupra buruienilor graminee.

• Dicamba este asimilată de frunze și de sistemul radicular și posedă proprietatea de a se transloca în toate direcțiile: de la rădăcini spre vârfurile de creștere și de pe părțile terestre ale plantei spre perișorii absorbanți radiculari, ceea ce este foarte important pentru controlul buruienilor dicotiledonate perene și al distrugerii sistemului lor radicular.

• Semnele vizuale ale acțiunii Cordus® Forte în combaterea buruienilor dicotiledonate (inhibarea creșterii, ofilirea, deformarea, decolorarea, necroza) pot fi observate la 3-7 zile după aplicare, în dependență de condițiile climaterice.

• Acțiunea erbicidului Cordus® Forte se intensifică în perioada creșterii active a buruienilor. Căldura și umezeala sporesc performanța erbicidului, în timp ce timpul rece și uscat le întârzie activitatea și apariția simptomelor.

Aplicarea singulară a Cordus® Forte, ca erbicid postemergent în culturile de porumb, reprezintă o alternativă eficientă a combaterii buruienilor înainte de semănat și în preemergență și, de regulă, nu necesită protecție suplimentară în perioada de vegetație.

• Cordus® Forte este recomandat pentru utilizare în culturile de porumb pentru boabe și siloz.

• Doza de utilizare a Cordus® Forte depinde de gradul infestării, de spectrul buruienilor și reprezintă 360-480 g/ha + 200 ml Vivolt®. Pentru eficacitate maximă este recomandată doza de 480 g/ha + 200 ml/ha Vivolt® pentru combaterea buruienilor graminee și cu frunză lată anuale și perene.

• Volumul de apă recomandat pentru prepararea soluției de stropit este de 100-400 l/ha. Pentru îmbunătățirea penetrării substanțelor active, mai ales în condiții de deficit hidric, se recomandă utilizarea produsului Vivolt® în medie 200-250 ml/ha.

• Cordus® Forte se aplică în stadiul de dezvoltare al porumbului de la 2 la 9 frunze.

• Stropirea aplicată în timp optim (în stadiile timpurii de dezvoltare a buruienilor), în corelație cu doza corespunzătoare de utilizare a produsului și cu respectarea recomandărilor de aplicare eficientă (temperatura până la 25 C, acoperirea suficientă a buruienilor, viteza stropitoarei - nu mai mare de 7 km/oră, utilizarea duzelor de injecție), reprezintă momentele principale pentru un nivel înalt de eficacitate.

 

CANTITATEA DE SOLUȚIE RECOMANDATĂ: 200-300 litri/ha.

 

Înregistrare

 

Cultura

Obiecte dăunătoare

Norma de consum a produsului, g/ha

Porumb

1-3 frunze până la înfrățire pentru buruienile graminee

2-4 frunze pentru buruienile dicotiledonate

360-480

 

Recomandări suplimentare și restricții

 

• Nu utilizați produsul atunci când cultura și buruienile sunt în condiții de stres.

• Se recomandă utilizarea Cordus® Forte în limitele temperaturilor mediului de la +15 C până la +25 C

• Nu aplicați Cordus® Forte dacă temperatura din noaptea care precedă aplicarea tratamentului a fost mai mică decât +10 C.

• Nu aplicați tratamentul dacă în ziua aplicării sau în ziua următoare se prognozează temperaturi mai mari de +25 C.

• Nu aplicați Cordus® Forte mai târziu de faza de nouă frunze ale porumbului.

• Nu aplicați tratamentul dacă plantele sunt umede de rouă și ploaie.

• Hibrizii de porumb sensibili pot fi afectați în cazul scăderii temperaturii mai jos de 00 C pe timp de noapte după tratamente, dar și în caz de fluctuații ale temperaturilor cu plus, de la 30 C până la 5 C și mai jos - în decurs de 24 de ore.

• Pe parcursul a 7 zile, nu se aplică Cordus® Forte pe câmpurile cu porumb, tratate cu insecticide organofosforice și se abține de la stropirea porumbului cu insecticide nu mai puțin de patru zile de la tratamentul cu Cordus® Forte.

 

Combaterea samulastrei de floarea soarelui

 

• Datorită conținutului de dicamba, Cordus® Forte este un erbicid cu un grad sporit de combatere a samulastrei de floarea-soarelui în cultura de porumb, inclusiv samulastrei de floarea-soarelui, cultivată prin tehnologia ExpressSun® și Clearfield®.

Abonează-te la newsletter-ul nostru