Closer, SCINSECTICID SELECTIV DESTINAT CONTROLULUI AFIDELOR DIN CULTURILE DE VARZĂ ȘI CARTOF

 

Substanță activă: sulfoxaflor (IsoclastTM active) - 120 g/l (11,33%)

Clasa chimică: sulfoxamine

Forma preparativă: suspensie concentrată (SC)

Ambalaj: 1 l

 

Mecanismul de acțiune

 

Closer este un insecticid sub formă de suspensie concentrată (SC), cu acțiune de contact și ingestie. Produsul are mobilitate sistemică prin xilem, dar și translaminară, asigurând astfel un control eficient al afidelor la nivelul tuturor organelor plantei atacate.

Insecticidul acționează asupra afidelor prin intermediul stiletului (tubul de alimentare). După ingestie, insecticidul acționează direct asupra receptorilor specifici de acetilcolină. Simptomele efectului insecticid apar aproape imediat, iar moartea dăunătorilor survine la câteva ore de la aplicare.

 

Mobilitatea sistemică și translaminară a insecticidului permite un control eficient al afidelor, atât la suprafaţă, cât și în interiorul căpăţânii legumelor din genul Brassica. IsoclastTM este recunoscut pentru acțiunea imediată asupra insectelor, reducând astfel daunele la nivelul plantelor și transmiterea virusurilor de către vectori precum afidele. Marea majoritate a virusurilor se transmit de la o plantă la alta cu ajutorul insectelor. IsoclastTM acționează foarte rapid asupra insectelor țintă expuse la tratament atât prin contact cât și prin ingestie. Afidele încetează să se mai hrănească la o oră de la contactul sau ingestia produsului. IsoclastTM controlează vectorii, insectele care transmit virusurile.

Pentru controlul insectelor vectoare și pentru reducerea transmiterii virusurilor în cultură este necesară aplicarea Isoclast încă din stadii timpurii de dezvoltare ale plantei, la primele atacuri, înainte de apariția simptomelor de boală.

 

Closer prezintă interacțiuni complexe și unice cu receptorii importanți din sistemul nervos al insectelor, diferite față de cele observate la neonicotinoide. Closer, pe bază de Isoclast, nu prezintă rezistență încrucișată la insectele care sunt rezistente la neonicotinoide, organofosforice sau piretroizi, aceasta reprezentând un avantaj extraordinar pentru gestionarea populațiilor rezistente.

 

Closer se degradează rapid în sol și nu persistă în mediul înconjurător. Datorită formulării deosebite este un produs stabil în razele UV.

Isoclast are o rezistență deosebită la spălare. În urma testelor de laborator s-a demonstrat că eficacitatea produsului nu este afectată atunci când ploaia apare la o oră de la aplicare.

 

Recomandări pentru utilizare

 

Cultura

Obiectul nociv

Norma de consum a preparatului, l/ha

Varză

AFIDE Păduchele cenușiu al verzei

0.2

Cartof

AFIDE Păduchele pătat al cartofului, Păduchele verigarului

0.2

 

Avantaje

 

  • Mod unic de acțiune, având un efect rezidual excelent.
  • Absorbție rapidă în plantă, protejează planta la scurt timp de la aplicare și are o rezistență deosebită la spălare.
  • Acționează rapid asupra dăunătorilor prin contact și ingestie.
  • Isoclast™ este preluat de creșterile noi datorită mobilităţii sistemice prin xilem, asigurând o protecție de lungă durată. Capacitatea de penetrare translaminară a insecticidului, asigură un control excelent asupra insectelor care nu sunt expuse tratamentului.
  • Controlul eficient al dăunătorilor diminuează transmiterea bolilor care pot afecta producțiile din punct de vedere calitativ și cantitativ.
  • Flexibil și sigur în aplicare, poate fi amestecat cu alte produse de protecția plantelor.
  • Partener ideal pentru alternarea tratamentelor cu insecticide din clase chimice diferite pentru îmbunătățirea managementului rezistenței.
  • Un instrument nou în Programul de Management Integrat al Dăunătorilor (IPM).

Abonează-te la newsletter-ul nostru