Vial TrasT, SCAveți grijă de sănătatea fiecărui cereale

 

 

Dezinfectant fungicid complex pentru semințe pentru culturi de cereale cu componente antistres

 

 

Ingrediente active: tiabendazol, 80 g/l, tebuconazol, 60 g/l + componente antistres.

Forma preparativă: concentrat în suspensie de apă.

 

 

Recomandări pentru utilizare

 

Культура

Заболевание

Норма расхода, л/т

Пшеница яровая, озимая

Твердая головня, гельминтоспориозная и фузариозная корневые гнили, плесневение семян, бурая ржавчина и септориоз (на ранних фазах)

0,3 - 0,4

Пыльная головня

0,4

Ячмень яровой

Каменная головня, пыльная головня, черная (ложная) головня, гельминтоспориозная и фузариозная корневые гнили, плесневение семян

0,4 - 0,5

Ячмень озимый

0,4

Рожь озимая

Стеблевая головня, гельминтоспориозная и фузариозная корневые гнили, плесневение семян

0,3 - 0,4

Фузариозная и тифулезная снежная плесень

0,4

Овес

Пыльная головня, покрытая головня, плесневение семян

0,3 - 0,4

Подсолнечник

Фомопсис, белая и серая гнили, плесневение семян

0,4 - 0,5

 

Avantaje

 

* eficiență excepțional de ridicată împotriva unei game largi de boli datorită unei combinații atent selectate de două substanțe active cu spectru diferit de activitate biologică
* prezența componentelor antistres special introduse în compoziția dezinfectantului, care elimină manifestarea efectului retardant chiar și la însămânțarea profundă a semințelor și condițiile aride
*efect de stimulare a creșterii, sporind germinarea semințelor, energia germinării acestora, asigurând lăstari prietenoși

 

 

Caracteristicile substanțelor active:


tebuconazol aparține clasei chimice a triazolilor, are o solubilitate și mobilitate mai mare, are un efect sistemic preventiv și curativ.

Tiabendazol este un ingredient activ din clasa benzimidazolilor, usor solubil, mai putin mobil. Are un efect sistemic protector și vindecator.

 

 

Spectrul de acțiune:


pe cereale - tare, prăfuit, sâmbure, negru (fals), tulpină, rădăcină acoperită, putregaiul rădăcinilor de helminthosporium și fusarium, mucegaiul semințelor, mucegaiul fusarium și zăpada tifoidă, rugina brună și septoria (în fazele incipiente); pe floarea soarelui - phomopsis, putregai alb și cenușiu, mucegai de semințe.

 

 

Mecanism de acțiune:


pătrunzând în boabe și mișcându-se în embrionii semințelor culturilor de cereale, medicamentul distruge infecția smut. Apoi dezinfectantul se deplasează la punctele de creștere ale răsadurilor.

 

Tebuconazolul inhibă biosinteza ergosterolului în membranele celulare ale fitopatogenilor. Previne dezvoltarea infectiei externe (smut dur, septoria, helmintosporiaza) si interna (smut smut) a semintelor. Tiabendazolul perturbă procesul de diviziune nucleară a celulelor fitopatogene. Îmbunătățește foarte mult eficacitatea tebuconazolului împotriva agenților patogeni care afectează sistemul radicular al rădăcinilor și putregaiului rădăcinilor, mucegaiului zăpezii, cea mai mare parte a acestora fiind localizată pe rădăcinile și reziduurile de cultură din sol.
Prin urmare, Vial Trust este indispensabil în tehnologiile moderne de producție a cerealelor care utilizează lucrările minime și „zero”, precum și în rotațiile de culturi cu o saturație a cerealelor de peste 50%, unde se creează un fond infecțios ridicat. Dezinfectantul nu numai că dezinfectează semințele, dar și dezinfectează parțial solul și reziduurile vegetale din jurul lor.

 

Componentele antistres introduse în compoziția Viala Trast conțin modulatori ai plantelor biologic activi în microcantități. Ele exclud un posibil efect retardant, care uneori, în condiții nefavorabile (de exemplu, secetă, semănat adânc de semințe), compușii triazolici, inclusiv tebuconazolul, îl pot provoca. Se observă că Vial Trust întărește imunitatea proprie a plantei, crește germinarea semințelor, crește energia germinării acestora, asigură răsaduri prietenoase și stimulează creșterea plantelor.

Abonează-te la newsletter-ul nostru