Tebaz Pro, SCCombinația perfectă este cheia succesului!

 

Fungicid combinat sistemic de mare eficiență pentru protecția culturilor de cereale, rapiță, sfeclă de zahăr și boabe de soia de un complex de boli.

 

Substanță activă: tebuconazol, 250 g/l și azoxistrobin, 200 g/l

Clasa chimică: triazoli și strobilurine

Forma preparația: suspensie concentrată (SC)

Ambalaj: 5 l

 

Mecanismul de acțiune:

Prezintă o influență activă asupra reacțiilor biologice și fiziologice ale plantelor din momentul germinării cerealelor, influențând formarea unui sistem radicular rezistent la secetă și alte stresuri abiotice. Are un efect fiziologic suplimentar asupra creșterii și dezvoltării plantelor, acționează pentru creșterea randamentelor și îmbunătățirea calității cerealelor.

Intră complet în plantă prin frunze și tulpini în câteva ore (majoritatea - în decurs de o oră). Azoxistrobin este distribuit translaminar, îndeplinind o funcție de protecție, tebuconazol se deplasează foarte rapid acropetal de-a lungul xilemului către părțile în creștere ale plantelor, oferind un efect de vindecare și eradicare după 2 zile.

Datorită stabilității chimice ridicate la suprafață și în interiorul plantei a azoxistrobin și tebuconazol, preparatul protejează cultura de boli pentru o perioadă lungă - până la 5 săptămâni, exercitând în același timp un puternic efect de vindecare.

Recomandări pentru utilizare:

Cultură

Obiect

Doza, l/ha

Grâu

Rugina brună, rugina tulpinii, septoria frunzelor și a spicului, negru a spicului, mucegaiul pudră, pirenoforoză

0,5 - 0,6

Sfeclă de zahăr

Cercosporoză, făinare, fomoză

0,5 - 0,7

Soia

Antracnoza de, alternarioza, ascochitoza, septoria, fomoza, cercosporioza, peronosporoza

0,5 - 0,7

Rapiță

Alternarioză de, sclerotinie, mucegai cenușiu, fomoză, cilindrosporioză, mucegai pudră

0,7

Viță de vie

Oidiu

0,7

Floarea soarelui

Mucegaiul pufos, fomoza, septoria, alternarioza

0,7

 

Avantaje:

 

  • Concentrațiile echilibrate de substanțe active extrem de eficiente cu diferite mecanisme de acțiune asigură un nivel ridicat de protecție împotriva unui complex de boli majore, în special împotriva bolilor frunzelor și urechilor la cereale și a unui complex de boli ale soiei.
  • Afectează și procesele fiziologice din plantă, crescând randamentul.
  • Crește rezistența plantelor cultivate la condițiile de mediu nefavorabile în timpul sezonului de vegetație.
  • Mecanismul de acțiune preventiv și curativ asigură culturii tratate o perioadă lungă de protecție (până la 4 săptămâni).
  • Datorită înregistrării largi (cereale, rapiță, sfeclă de zahăr, soia), este un produs universal care îi permite să fie integrat în toate sistemele de protecție a culturilor.

Abonează-te la newsletter-ul nostru