Strategie 100% pentru un start în forță!

Strategie 100% pentru un start în forță!


Mai recent, fermierii erau ocupați din plin de recoltarea culturilor din prima grupă. Analizând în general caracteristicile acestei primăveri umede, se poate de spus că recolta din acest an a fost destul de decentă. Totuși deja este în toi campania de însămânțare pentru noul sezon!

 

În faza inițială, agricultorii se confruntă cu următoarele întrebări: ce semințe să semene, cu ce să trateze semințele, cum să echilibreze eficiența maximă cu costul optim înainte de a semăna fiecare cultură?

 

Nu este un secret că tratarea semințelor este prima ”intervenție” agricolă obligatorie și rămâne cea mai rentabilă și sigură măsură de protecție a culturilor împotriva bolilor și dăunătorilor care trăiesc în sol, la suprafața semințelor și a reziduurilor vegetale.

 

Tratarea semințelor oferă cea mai bună protecție posibilă lăstarilor tineri ai unei noi plante în timpul primelor etape de organogeneză.

 

În plus, este singura modalitate de a proteja culturile de cereale împotriva bolilor ca: tăciunile zburător a grâului, mălura comună a grâului, mălura pitică a grâului, deoarece în perioada de vegetație tratamentul plantelor cu fungicide nu rezolvă această problemă.

 

Tratamentul semințelor este necesar pentru a controla zeci de specii de ciuperci și bacterii.

 

În afară de aceasta, tratarea cerealor va proteja culturile și de următoarele boli: putregaiul rădăcinilor, helmintosporioze, septorioze, mucegaiul semințelor, ai căror agenți cauzali se transmit prin semințe sau prin sol.

 

Pentru o protecție maximă a boabelor care vor ajunge în sol și vor da viitoarele recolte, compania IMEXAGRO recomandă folosirea unui tratament sistemic cu efect de stimulare a creșterii, cu trei componente, ce conține strobilurină, OPLOT TRIO®.

 

OPLOT TRIO® are un raport preț – calitate unic.

 

Compoziția preparatului include trei substanțe active din două clase chimice, care au mecanisme de acțiune diferite, ceea ce reduce la minimum riscul de rezistență a agenților patogeni; oferă un control complet al complexului principal de agenți patogeni, suprimarea dezvoltării agenților patogeni în interiorul și exteriorul semințelor, protecție pe termen lung împotriva infecției solului și a infecției aerogene timpurii; stimularea germinației semințelor, obținerea răsadurilor sănătoase, formarea unui sistem radicular puternic.

 

Difenoconazolul este mobil în plantă și mai puțin solubil în apă, ceea ce îi conferă avantaje pentru controlul pe termen lung al unui număr de agenți patogeni (fuzarioza, alternarioza, helmintosporioză și alte infecții). Are o acțiune sistemică curativă și preventivă. Este absorbit treptat de semințe și răsaduri, protejându-le de infecții pentru o perioadă lungă de timp. Conținutul ridicat al acestei substanțe active asigură, de asemenea, un control eficient al mălurei comune și al mălurei pitice la culturilor de cereale.

 

Tebuconazolul se caracterizează printr-o mobilitate ridicată, are acțiune de eradicare și tratament. Acesta stopează infecțiile interne ale semințelor și controlează infecțiile aerogene timpurii (septorioza, rugina și altele).

 

Azoxistrobinul se caracterizează printr-un efect protector de lungă durată în combaterea ciupercilor din patru clase principale. Are un efect fiziologic pozitiv asupra plantelor tinere, îmbunătățește asimilarea azotului, reduce consumul de apă, ceea ce este deosebit de important în perioada de umiditate insuficientă.

 

OPLOT TRIO® are o perioadă de acțiune îndelungată, asupra agenților patogeni de la suprafața seminței și din sol, totodată manifestând o acțiune sistemică de la germinarea bobului până la apariția primului internod.

 

Următorul aspect important în tehnologiile moderne de producere a culturilor de cereale este protecția răsadurilor și a plantelor tinere în toamnă împotriva dăunătorilor.

 

De regulă, în perioada inițială de creștere a plantelor de grâu de toamnă se pot produce pierderi destul de apreciabile din cauza unor specii de dăunători, ca: buha semănăturilor, gândacul ghebos al cerealelor, precum și din cauza unor dăunători foliari: specii de afide, cicade (purtătoare de virusuri), și specii de muște cerealiere intrasistemice, atunci când dăunează sistemului radicular.

 

Prin urmare, cel mai eficient este să se utilizeze la tratare insecticidul bine cunoscut - ORFEU® cu efect sistemic, pentru a controla o gamă largă de dăunători de sol cât și dăunătorii de suprafață în perioada în care plantele nu au format încă un aparat foliar suficient pentru tratamentul cu insecticide.

 

Doar substanța activă acetamiprid, componentă a produsului ORFEU®, din clasa chimică a neonicotinoidelor, are înregistrare oficială și este autorizată pentru utilizare pe teritoriul Republicii Moldova.

 

În acest an, agricultorii s-au confruntat cu problema că în perioada de umplere și recoltare a boabelor a venit o secetă mare, ca urmare numărul de boabe neîmplinite este de două ori mai mare decât media, iar masa unităților seminciere s-a micșorat semnificativ.

 

Un bob împlinit este o sămânță în care procesele de sinteză a substanțelor care intră în compoziția sa sunt complet finalizate. Un astfel de bob conține mai mult endosperm, ceea ce înseamnă mai mult amidon, zahăr și proteine.

 

În consecință, caracteristicile de însămânțare ale bobului împlinit sunt semnificativ mai bune decât cele ale bobului micșorat.

 

Pentru a nivela acest factor și a ajuta planta să intre activ în creștere, să obțină germeni prietenoși, se recomandă să se dea un impuls puternic prin tratarea semințelor cu un complex de macro și microelemente, aminoacizi și humați.

 

ALBIT PLUS® - standardul mondial de protecție antistres, preparat polifuncțional modern și inovator "3 în 1" (antidot, regulator de creștere, fungicid), al cărui scop: creșterea rezistenței plantelor la secetă și la alți factori de mediu nefavorabili (stres), creșterea germinației semințelor în câmp (germinare rapidă), optimizarea tuturor proceselor biologice din celulă și stimularea reacțiilor naturale de apărare a plantelor.

 

Mecanismul de acțiune al ALBIT PLUS® se bazează pe mobilizarea reacțiilor naturale de apărare a plantelor, stabilite de natură. Preparatul, interacționând cu receptorii sistemului NADPH-oxidază al plantelor, stimulează expresia complexului de enzime antioxidante (superoxid dismutază, peroxidază, dehidroxiascorbat reductază, glutation reductază).

 

La boabele tratate cu ALBIT PLUS®, crește rata proceselor metabolice, crește energia de germinare, crește conținutul de clorofilă în frunzele tinere, există o acumulare activă de zaharuri în celulă și, de asemenea, crește rezistența la stresul provocat de pesticide, lipsa de umiditate, schimbările bruște de temperatură, supraconsolidarea solului și alte stresuri.

 

Doza de aplicare de 50-100 ml la 1 tonă de semințe oferă un start puternic și complet al plantei tinere.

 

ALBIT PLUS® - o plantă sănătoasă și un sistem radicular bun; un sistem radicular bun înseamnă o nutriție bună, iar o nutriție bună este o garanție a unei recolte decente!

 

Așadar, specialiștii IMEXAGRO afirmă ferm: "Tehnologiile de succes încep cu tratarea corectă a semințelor cu OPLOT TRIO®, ORFEU® și ALBIT PLUS® - garanția unei recolte generoase!".

 

De mai mulți ani la rând, agricultorii, parteneri ai companiei, după ce și-au tratat cerealele de toamnă cu complexul de produse recomandate, sunt mulțumiți de rezultatul obținut, roadele cărora în acest an au depășit 7 tone la hectar!

Alte știri

Recolta începe în toamnă cu IMEXAGRO!

Detalii

IMEXAGRO a organizat o serie de seminare...

Detalii

Abonează-te la newsletter-ul nostru