Status Grand, WGImaginea cîmpurilor de cereale

 

ERBICID cu două substanțe active, pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale și perene, inclusiv cele rezistente la 2,4-D și 2М-4Х Însemănaturile culturilor cerealiere

 

Substanța activă: tribenuron-metil, 500 g/kg + florasulam, 104 g/kg
Clasa chimică: sulfoniluree + triazolopyrimidine
Forma preparativă: granule dispersabile în apă (WDG) Tehnologia HD Soft™

Ambalaj: 600 g

 

Recomandări pentru utilizare

 

Status Grand, WG are una dintre cele mai largi perioade de aplicare, printre erbicidele înregistrate la cereale, datorită selectivității excepționale față de culturi. La culturile cerealiere, acest preparat poate fi aplicat din faza de înfrățire și pîna la apariția frunzei stindard.

 

Cultura Organism nociv Norma de consum a produsului
(g/ha)
Norma de consum a soluției (l/ha) Modul, perioada și limitele de utilizare Termenul ultimului tratament pînă la recoltare
Grîu de toamnă Buruieni dicotiledonate anuale și perene, inclusiv: cele rezistente la 2,4 D 30-40 200-300 Stropirea semănăturilor de la faza de înfrățire pînă la formarea celui de-al II lea internod și fazele inițiale de dezvoltare ale buruienilor. Cerealile de toamnă se tratează primăvara. 60 (1)

 

Se recomandă aplicarea preparatului în amestec cu un adjuvant sau surfactant.

 

Condiții de păstrare: de la -10 ° C la + 30 ° C
Perioada de valabilitate: 3 ani

 

Avantaje

 

 • Reprezintă etalonul eficacității în combaterea Turiței agățătoare, oferind-ui un control asupra buruienilor în fazele mai mari de 5 ramificații.
 • Norma de consum maximală oferă o eficacitate înaltă asupra buruienilor preadezvoltate în faza de dare în pai a culturii.
 • Are un efect puternic asupra buruienilor rezistente la erbicidele din clasa sulfoniluree.
 • Se poate cu siguranță de aplicat în perioadele reci ale primăverii, deoarece spre deosebire de erbicidele hormonale acesta nu provoacă fitotoxicitate.
 • Rapid se descompune în sol, de aceea nu există o restricție ce ține consecutivitatea culturii în asolament. Poate fi utilizat pe orice cultură de cereale păioase, fără restricții pentru culturile ce urmează în rotație
 • Afectează enzimele care se găsesc numai în plante (inhibă diviziunea celulară) și prin urmare, este practic inofensivă pentru lumea animală, pentru utilizatori și mediul lor.
 • Permite reducerea semnificativă a rezidurilor erbicidului pe sol.

 

Acțiune

 

Mecanismul de acțiune

 

 • Este un erbicid sistemic. Produsul după aplicare acționează atăt prin frinze, cît și prin sistemul radicular, se absoarbe prin toată planta și inhibă fermentul acetolactatsinteză, dereglînd divizarea celulară și stopează creșterea buruienilor.
 • Grand Plus WG este absorbit prin frunze şi rădăcini şi este translocat rapid în întreaga plantă. El inhibă diviziunea celulară în vârfurile de creştere ale lăstarilor şi rădăcinilor plantelor sensibile.
 • Creşterea buruienilor este oprită după câteva ore de la aplicare, dar simptomele vizibile apar după 5-10 zile, iar moartea acestora se produce după 15-25 zile.

 

Perioada de acțiune


Produsul are o acțiune erbicidă asupra buruienilor sensibile timp de o lună. În condiții favorabile e posibilă apariția al II-lea val a buruienelor.

 

Viteza de acțiune

 

 • Creşterea buruienilor este oprită după câteva ore de la aplicare, dar simptomele vizibile apar după 5-10 zile, iar moartea acestora se produce după 15-25 zile. Distrujerea completă se petece mai tîrziu, (peste 10-15 zile și mai multe,în dependență de condițiile climatice).
 • Eficacitatea maximă se obţine în faza de 2-4 frunze a buruienilor cu frunză lată anuale şi în faza de rozetă la cele perene.
 • Tratamentele se efectuează în postemergenţă până în stadiul de 8 frunze a florii-soarelui.

 

Compatibilitatea cu alte preparate


Рreparatul poate fi aplicat în amestec cu 2,4 D, MCPA, clopiralid. Nu se recomandă de amestecat cu produse din grupa fosforoorganice, se poate produce fitotoxicitate.

 

Fitotoxicitate


La respectarea regulamentelor și tehnologiei de aplicare, a normelor de consum, erbicidul Grand Plus, WG nu manifestă fitotoxicitate pentru culturile cerealiere de toamnă și primăvară. Culture sensibile la tribenuron-metil: sfecla de zahăr și furajeră, sfecla pentru masă, legumele, hrișca.

 

Selectivitate


Produs selectiv pentru culturile cerealiere de primăvară și toamnă.

 

Posibilitatea apariției rezistenței


Sunt depistate cazuri de apariție a rezistenței buruienilor (loboda sp., mohor sp.) în cazul utilizării de lungă durată a erbicidelor din clasa sulfonilureice. Pentru prevenirea rezistenței se recomandă de alternat erbicidele cu mecanizm diferit de acțiune, și de respectat rotația culturii.

 

Recomandări

 

Recomandări pentru utilizare


Pentru evitarea unei aplicări în concentrații mari este necesar să ne asigurăm că utilajele au fost reglate. În momentul stropirii se evită, aplicarea repetată, suprapunerea, încetinirea și întoarcerea. Soluția de lucru constituie 200-300 l/ha. Se evită nimerirea amestecului pe alte culturi sensibile la acest erbicid.
Buruienile sunt sensibile la erbicid în stadiu de creștere intensivă, în faza de 2-8 frunze adevărate. În cazul aplicării erbicidului în fazele mai înaintate și pentru combaterea buruienilor mai dezvoltate în culturile rare, cu condiții climaterice nefavorabile, înainte și după stropire este necesar de folosit cea mai mare normă, din cele înregistrate. În acest caz selectivitatea preparatului Status Grand WG, în combinație cu un control eficient a buruienilor, într-un stadiu incipient de dezvoltare oferă o recoltă ridicată a culturilor cerealiere.

 

Restricții privind utilizarea pesticidelor


Este interzisă utilizarea preparatului în scopuri casnice.

 

Grupa de toxicitate


Grupa a III a de toxicitate (moderat periculos)

Abonează-te la newsletter-ul nostru