Status Flo, SERezultatul întrece așteptările

 

Erbicid sistemic post-emergent destinat combaterii buruienilor dicotilidonate anuale și perene din culturile de grîu, orz și porumb

 

Substanța activă: 2,4-D acid (2-ester etil hexilic) + florasulam
Concentrația: 418 g/l + 12 g/l
Clasa chimică: grupa Fenoxi + triazolpirimidina
Forma preparativă: suspo-emulsie
Tehnologia HD Soft™

Ambalaj: 5 l

 

Recomandări pentru utilizare

 

Cultura Organismul Nociv Norma de consum a preparatului, l/ha Modul și timpul tratamentului, particularitățile aplicării Perioada de pauză/ numărul de tratamente
Grâu, Orz Buruieni dicotilidonate anuale și perene inclusiv cele rezistente la 2,4 D 0,3 - 0,5 Prin stropirea cîmpurilor în faza de dare în pai (1-2 internoduri) a culturi și în faza timpurie de dezvoltare a buruienilor, norma de consum 50-300 l/ha - (1)
Porumb Buruieni dicotilidonate anuale și perene  0,3 - 0,5

Prin stropirea semanaturior în faza de 3-5 frunze ale culturii 

- (1)

 


Condiții de păstrare: de la -5 ° C la + 30 ° C
Perioada de valabilitate: 3 ani

 

Avantaje

 

  • Fereastra larga de utilizare – pînă la al II-lea internod
  • Sinergia celor două componente active pentru o mai mare gamă de activitate erbicidă.
  • Rata ridicată de penetrare a substanței active prin membrana cuticulara a frunzelor.
  • Preparatul combate foarte bine turița agățătoare în toate fazele de dezvoltare, și foarte bine distruge buruienile prea dezvoltate.
  • Spectru foarte mare in combaterea buruienilor.
  • Nu are remanență în sol.
  • Selectivitate foarte înaltă față de cultură.

 

Acțiune

 

Mecanizmul de acțiune


2,4 D acid erbicid sistemic, de tip hormonal, care se absoarbe prin frunze. O parte din substanţa activă este transportată spre frunze iar cealaltă spre rădăcini. Datorită excesului de auxine, metabolismul buruienilor devine extrem de ridicat.
2,4 D determină o dezvoltare anormală a celulelor (creșterea devine necontrolabilă), inhibă respiraţia și dezvoltarea sistemului radicular al buruienilor.
Florasulam inhibă acetolactat-sintaza, care este o enzimă cheie în biosinteza aminoacizilor, cum ar fi leucina, isoleucina și valina.

Viteza de acțiune


Creșterea buruienilor sensibile se oprește în primele câteva ore și se oprește complet la o zi după penetrarea erbicidului prin suprafața frunzelor plantelor. Simptomele vizibile apar în ziua după pulverizare. Distrugerea completă a buruienilor sensibile are loc mai târziu, la 2-3 săptămâni după tratament, în funcție de compoziția speciilor, de faza de dezvoltare a buruienilor, de gradul de eroziune și de condițiile meteorologice și climatice înainte, în timpul și după pulverizare.

Perioada de protecție


Prin respectarea recomandărilor, este destul un tratament

Compatibilitate


Erbicidul este eficient cînd este utilizat singur. Este permisă aplicarea cu alte preparate pentru porumb, prezentate sub formă de concentrate de emulsie.

Selectivitate


Preparatul în normele recomandate și în dozele omologate are o foarte înaltă selectivitate față de cultură.

Apariția rezistenței


Lipsește prin condiția strictă de urmărire a recomandărilor producătorului.

Fitotoxicitate


Nu a fost observată deteriorarea plantelor de cultură în timpul experimentelor în dozele recomandate.

 

Recomandări

 

Recomandări de utilizare


Se recomandă de efectuat tratamentele în orele de dimineața sau seară la viteza vîntului mai puțin de 4-5 m/secunda.

Interdicții și limitări


Se interzice de a folosi preparatul în condițiile sectorului privat și tratamente avia. Deasemenea este interzisă utilizarea în zonele sanitare a bazinelor acvatice.

Toxicitate


Grupa de toxicitate III, datorită pericolului conceptual . Lucrul cu preparatul se efectuează doar de persoanele specialiste în protecția plantelor sau sub controlul acestora, sau a persoanelor care au trecut cursul profesional de pregătire. Se interzice lucrul cu preparatul în lipsa utilajului de protecție individuală a căilor respiratorii, a ochilor și pielei».
Grupa de toxicitate III pentru albini (slab periculos). Aplicarea tratamentelor este necesar de efectuat dimineața sau spre seară, respectînd tehnica de securitate, viteza vîntului 4-5 m/s, zona de protecție a albinelor nu mai puțin de 2-3 km, izolînd albinele nu mai puțin de 20-24 ore.
Este necesar (cu 4-5 zile) să fie înștiințați apicultorii din zonă despre planificarea folosirei PUF, în ce termeni și ce zonă v-a avea loc utilizarea PUF prin utilizarea semnelor de avertizare și prin sursele Mass Media.
Este necesar de a tunde în masă buruienile care înfloresc din împrejurul cîmpului unde se utilizează PUF.
Tratamentul de efectuat dimineața sau seara la temperatura aerului mai mică de 25 C, și viteza vîntului pînă la 4-5 m/s.

Abonează-te la newsletter-ul nostru