Prefect, WGRescrierea standartelor de protecție

 

Erbicid selectiv sistemic pentru combaterea buruienilor monocotilidonate anuale și perene și unele dicotilidonate din cultura de porumb și cartof

 

Substanța activă în conformitate cu (ISO): rimsulfuron
Concentrație: 500 g/kg
Clasa chimică: sulfoniluree
Forma preparativă: granule dispersabile în apă
Tehnologia HD Soft™

Ambalaj: 600 g, (30 pachețele solubile în apă a cîte 20 g)

 

Recomandări pentru utilizare

 

Cultura  prelucrată   Agentul patogen Norma de consum a preparatului, 
kg/ha
Modul și timpul tratamentului, particularitățile aplicării Perioada de pauză (Numărul de tratamente)
Porumb Buruieni monocotilidonate anuale și unele dicotilidonate 0,020 Prin stropirea semănăturilor în faza de 2-6 frunze a culturii în amestec cu 100 ml/ha Bioton(Adjuvant). Norma soluției 200-300 l/ha 60 (1)
Buruieni monocotilidonate perene și unele dicotilidonate 0,025 Prin stropirea semănăturilor în faza de 2-6 frunze a culturii, înălțimea buruienilor monocotilidonate 10-15 cm și în faza de rozetă a pălămidei cu adăugarea de Bioton (adjuvant) 100 ml/ha. Norma de consum a soluției este de 200-300 l/ha
0,015 + 0,010 Prin stropirea semănăturilor în faza de 2-6 frunze a culturii. Tratamentul de efectuat în două etape: pe primul și al doilea val de buruieni (interval de 10-20 zile) în amestec cu Bioton (adjuvant). Norma de consum a soluției de lucru 200-300 l/ha 60 (2)
Cartof Buruieni multianuale (pir tîrîtor), anuale monocotilidonate și unele dicotilidonate  0,025 Prin stropirea culturii după bilonare în faze timpurii de dezvoltare a buruienilor (1-4 frunze) pentru buruienile anuale și 10-20 cm pentru buruienile perene în amestec cu Bioton . Norma de consum a soluției de 200-300 l/ha 60 (1)
0,015 + 0,010 Prin stropirea culturii după bilonare contra primului și al II-lea val de buruieni în faze timpurii de dezvoltare a buruienilor (1-4 frunze) pentru buruienile anuale și 10-20 cm pentru buruienile perene în amestec cu Bioton . Norma de consum a soluției de 200-300 l/ha 60 (2)

 

Condiții de păstrare: de la -10°C la + 30°C
Perioada de valabilitate: 3 ani

 

Avantaje

 

  • O gamă largă de distrugere a buruienilor mono și dicotiledonate .
  • Concentrație mare ,doze minime la aplicare
  • Lipsă de remanență în sol
  • Selectivitate înaltă  față de plantele de cultură.
  • Compatibil în amestecuri cu insecticide,fungicide, regulatori de creștere și fertilizanți foliar

 

Acțiune

 

Mecanizmul de acțiune
Preparatul pătrunde în buruieni în principal prin frunze și parțial prin rădăcini, este absorbit de ele și circulă prin plantă. Inhibă acetolactatul sintaza, ceea ce împiedică sinteza aminoacizilor esențiali: leucină, izoleucină și valină. Se observă o colorare antociană, decolorarea nervurilor și îngălbenirea. Creșterea lăstarilor și a rădăcinilor de buruieni se oprește complet.
 

 Viteza de acțiune
Simptomele vizibile în urma aplicării erbicidului apar la buruienile peste  5-7 zile, moartea buruienilor  are loc în 2-3 săptămîni după aplicare.
 

 Perioada de protecție
După respectarea recomandațiilor , un singur tratament este suficient pentru a distruge eficient buruienile în 4-5 săptămâni, în așteptarea mai multor valuri de buruieni, poate fi aplicat separat.

 

Compatibilitate
Produsele pe baza de rimsulfuron sunt compatibile cu erbicidele din clasa sulfoniluree, dicamba și 2,4D care sunt utilizate la cultura de porumb, cît și cu preparatele pe baza de metribuzin și MCPA. Este compatibil cu fungicidele pe baza de fomoxadon și cimoxanil utilizate la cultura de cartof. Conform literaturii de specialitate, rimsulfuron nu este compatibil cu preparatele din grupa fosfor-organice care sunt utilizate cu 10 zile pînă sau 10 zile după tratamentul cu rimsulfuron.

 

 Selectivitate
Preparatul în utilizarea dozelor și termenii indicați este selectiv față de cultură.

 

Apariția rezistenței
Pentru a evita apariția rezistenței la sulfoniluree, se recomandă utilizarea amestecurilor de rezervoare, alternarea utilizării pesticidelor și utilizarea, de asemenea, a erbicidelor combinate. Preparatele din clasa sulfoniluree trebuie utilizate pe același câmp o dată la trei ani.
 

 Fitotoxicitate
Nu este fitotoxic.

 

Recomandări

 

Recomandări de utilizare:
Se recomandă de utilizat preparatul în orele de dimineață sau seară cînd viteza vîntului nu depășește 4-5 m/s.

 

Interdicții și limitări
Produsul este interzis de utilizat în domeniul casei, sau prin tratamente avia. Se interzice de utilizat in zona bazinelor acvatice.
 

 Toxicitate
Grupa de toxicitate - III (moderat periculos). Grupa de toxicitate pentru albini - III (pericol redus).

 

Abonează-te la newsletter-ul nostru