Global, SLAbordare globală pentru protejarea soiei și floarea-soarelui

 

Erbicid pentru combaterea buruienilor monocotiledonate și dicotiledonate anuale și perene din culturile de soie, mazăre și de floarea-soarelui, rezistente la imidаzoline

 

Substanța activă (ISO): imazamox
Concentrație: 40 g / l
Clasa chimică: grupa imidazolinonelor
Forma preparativă: Concentrat solubil

Ambalaj: 5 l

 

Recomandări pentru utilizare

Cultura  prelucrată Organism nociv Norma de consum a produsului
(l/ha)
Modul, perioada și limitele de utilizare Termenul ultimului tratament pînă la recoltare
Soia Buruieni mono- și dicotiledonate anuale și perene 0,75-1,0 Prin stropirea semințelor în faza de 2-3 frunze adevărate ale culturii (fazele inițiale de dezvoltare a buruienilor). În anul următor se pot semăna toate culturile agricole, cu excepţia sfeclei de zahăr (intervalul inofensiv dintre aplicarea erbicidului şi semănatul sfeclei de zahăr – 16 luni). Consumul soluției de lucru - 200-300 l/ha — (1)
Floarea soarelui
(hibrizi rezistenți
la erbicidul Global, SL)
1,0-1,2 Prin stropirea semănăturilor în faza (2-4 frunze a buruienelor) și 4-5 frunze adevărate ale culturii. Restricții privind rotația culturilor: puteți semăna grâu, secară nu mai devreme de 4 luni; lucerna, soia, orz, ovăz, porumb, mazăre (după 9 luni), sfecla de zahăr și furajeră - după 16 luni. Consumul soluției de lucru - 200-300 l/ha

Condiții de depozitare: de la 0 °C la + 30 °C
Perioada de valabilitate: 3 ani

 

Avantaje

  • Spectru foarte larg de combatere a buruienilor monodicotiledonate și dicotiledonate, inclusiv toate rasele de lupoaie.
  • Un nou standard pentru protejarea floarei soarelui IMI.
  • Toleranță garantată față de cultură, fără probleme în rotație
  • Substanţa activă este preluată de plante în special prin frunze, dar şi prin rădăcini. Datorită activităţii reziduale la nivelul solului, previne apariţia unui nou val de buruieni.
  • Selectivitate ridicată în raport cu plantele cultivate.
  • Afectează enzimele care se găsesc numai în plante și, prin urmare, sunt practic inofensive pentru animale și oameni.
  • Compatibil în amestecuri cu insecticide, fungicide, regulatori de creștere și fertilizanți.

 

Acțiune

Mecanism de acțiune
pătrunde în plante prin organele aeriene și sistemul radicular, migrează de-a lungul floemului și xilemului și se acumulează în țesuturile meristematice. Absorbția prin sistemul radicular depinde de umiditatea solului. În plantă, substanţa activă este preluată până la nivelul zonelor de creştere, unde blochează sinteza aminoacizilor esenţiali, responsabili de creşterea şi diviziunea celulară. Imazamox suprimă biosinteza leicinei valinei și izoleucinei în plante prin inhibarea enzimei acetolactat sintazei. Ca urmare, în zonele de creștere a buruienilor, diviziunea celulară încetează, ceea ce duce la moartea plantelor. Creșterea buruienilor se oprește. Primele simtome sunt observate după 5-7 zile. Distrugerea completă a buruienilor are loc la 10-15 zile după tratament.

Viteza de acțiune
Primele simptome ale preparatului apar după 3-5 zile, deși creșterea buruienilor încetează în câteva ore. Distrugerea completă a buruienilor are loc după 3-4 săptămâni, în dependență de specie, faza de dezvoltare, precum și condițiile climaterice. Dacă există o cantitate suficientă de umiditate în sol, previne apariția valurilor următoare.

Perioada de acțiune
Dacă urmați recomandările, un tratament este suficient pentru a controla efectiv buruienile timp de 3-4 săptămâni.

Compatibilitatea cu alte preparate
Preparatul nu se amestecă cu graminicidele în rezervor. Pentru a crește eficacitatea împotriva speciilor mai sensibile și a buruienilor în faze înaintate de dezvoltare (mai mult de 6 frunze), se recomandă utilizarea acestuia împreună cu surfactanți (adjuvanți) sau cu uleiuri minerale. Ex. WoproWett

Posibilitatea apariției rezistenței
Pentru a evita apariția rezistenței la erbicidele din grupa imidazolinonelor, se recomandă utilizarea erbicidelor cu diferite mecanisme de acțiune, utilizarea alternativă a preparatelor, și de asemenea aplicați erbicide combinate. Preparatele din grupa imidazolinonelor e necesar de aplicat pe același câmp o dată la trei ani.

Selectivitate
Preparatul în dozele și perioadele de aplicare recomandate, are un grad ridicat de selectivitate pentru plantele de cultură.

 

Recomandări

Grupa de toxicitate
Grupa a-III de toxicitate (moderat periculos). Prin aplicarea măsurilor de protecție individuală a organelor respiratorii ochilor și pielii.

Recomandări pentru utilizare
Se recomandă efectuarea de tratamentelor dimineața sau seara, la o viteză a vântului mai mică de 4-5 m/s.

La soia și mazăre
Perioada optimă de aplicare sunt etapele inițiale ale dezvoltării buruienilor (de la cotiledoane la 4-5 frunze adevarate și până la începutul înfrățirii buruienilor monocotiledonate), în faza 2 – 3 din frunzele ale culturii, în doză de 0,75 – 0,85 l / ha cu soluția de lucru – 200-300 l / hectar. Pentru a spori eficiența împotriva buruienilor mai mari de 6 frunze, se recomandă utilizarea acestuia împreună cu adjuvanți sau cu uleiuri minerale. Pentru a păstra efecacitatea erbicidului, nu faceți alte tratamente în curs de 2-4 săptămâni. Experiența de aplicare demonstrează eficiența schemelor de 0,5-0,6 l / ha Global + 1 l / ha Kleopatra.

La hibrizii de floarea-soarelui IMI
Perioada optimă de aplicare sunt etapele inițiale ale dezvoltării buruienilor (de la cotiledoane la 4-5 frunze adevarate și până la începutul înfrățirii buruienilor monocotiledonate), în faza 4 – 5 din frunzele ale culturii, în doză de 1,0 – 1,2 l/ha cu soluția de lucru – 200-300 l / hectar. Pentru a păstra efecacitatea erbicidului, nu faceți alte tratamente în curs de 2-4 săptămân

Abonează-te la newsletter-ul nostru