Alfalip Extra, SLSurfactant (adjuvant) pentru a îmbunătăți acoperirea, reținerea și penetrarea soluțiilor de lucru, ceea ce crește eficiența produselor de protecție a plantelor

 

Substanță activă: Etilat de nonilfenol (formulă avansată)

Forma preparativă: Concentrat solubil (SL)

Ambalaj: 5 l

 

Mecanismul de acțiune

 

Alphalip Extra este o formulă îmbunătățită de etilat de nonilfenol, care aparține grupului de surfactanți neionici. Adezivul asigură o scădere a proprietăților hidrofuge ale suprafeței buruienilor, a acoperirilor insectelor fitofage și a ciupercilor patogene, crește contactul produselor fitosanitare cu obiectele dăunătoare. Îmbunătățirea umectării părților aeriene ale plantelor (în special a celor care au un strat puternic de ceară sau pubescență excesivă) și reținerea crescută a soluției de lucru a pesticidelor contribuie la o penetrare mai rapidă și mai completă a substanțelor active. Acest lucru accelerează acțiunea erbicidelor, fungicidelor și insecticidelor, asigurându-le eficiența și fiabilitatea ridicate. Surfactantul este deosebit de important în timpul aplicării pe vreme uscată sau rece, când creșterea buruienilor, activitatea dăunătorilor, a agenților patogeni încetinește și pătrunderea substanțelor active din preparate se înrăutățește. Utilizarea Alphalip Extra oferă rezistență la spălare prin precipitații, rouă puternică și o scădere a pierderilor datorate evaporării și descompunerii prin fotodegradare

 

Rata de consum a fluidului de lucru


Alphalip Extra se utilizează într-o concentrație de 0,1% (100 ml/100 l de apă) la o rată de consum de lichid de lucru de 200-300 l/ha.

Atunci când se utilizează volume mai mici, utilizați cel puțin 200 ml de surfactant Alphalip Extra pe hectar.

 

Avantaje

 

  • Oferă o acoperire completă a suprafeței frunzei cu soluția de lucru.
  • Îmbunătățirea eficacității fungicidelor, insecticidelor și erbicidelor.
  • Creșterea puterii de penetrare a pesticidelor, în special în formulările uscate (pulberi, granule).
  • Stabilitate pe o gamă largă de temperaturi și medii de pH.

 

PROPRIETĂȚI

 

Compatibil în amestecurile de rezervoare cu majoritatea pesticidelor, totuși, înainte de a pregăti amestecul în rezervoare, este necesar să se efectueze un amestec de test. Se recomandă utilizarea amestecurilor din rezervoare imediat după preparare. Stabil într-o gamă largă de temperaturi și medii de pH.

 

RECOMANDĂRI GENERALE

 

Pentru a pregăti soluția de lucru, se toarnă cantitatea necesară de pesticid în timpul de amestecare activat în rezervorul de pulverizare umplut la ½ – . După 15 minute, adăugați surfactant Alfalip Extra și adăugați apă la volumul complet al rezervorului. Este recomandat în special pentru utilizarea cu erbicide în condiții aride, atunci când pe câmp există doar buruieni moderat sensibile la erbicidul aplicat și buruieni care sunt crescute sau stresate.

 

Abonează-te la newsletter-ul nostru