Viares, SCInsecticid sistemic pe bază de acetamiprid, împotriva unei game largi de dăunători din rapiță

 

Substanță activă: acetamiprid, 300 g/l

Clasa chimică: neonicotinoizi

Forma preparativă: suspensie concentrată (SC)

Ambalaj: 1 l

 

Mecanismul de acțiune

 

Preparatul se caracterizează printr-o acțiune sistemică și translaminară înaltă, este absorbit rapid de plantă și se răspândește în toate părțile acesteia. Prin urmare, efectul utilizării preparatului apare și asupra părților netratate ale plantelor. Dăunătorii mor din cauza contactului direct cu preparatul, precum și ca urmare a consumului de plante tratate. Efectul insecticid al preparatului se manifestă prin efectul său asupra sistemului nervos al insectelor, ceea ce duce la moartea lor din cauza excitării nervoase excesive și a paraliziei. În funcție de tipul de insectă, preparatul are un efect toxic în diferite stadii ale dezvoltării dăunătorilor: adulți, larve și ouă.

 

Recomandări pentru utilizare

 

Cultura

Obiectul nociv

Norma de consum a preparatului, l/ha

Metoda și timpul de tratare, caracteristicile tratării

Rapiță

Ploșnița de rapiță (Eurydema oleracea), gândacul de rapiță (Ceutorhynchus spp.), gândacul florilor de rapiță (Meligethes aeneus), purici cruciferi (Phyllotreta spp.), afide (Aphididae Spp)

0,07-0,2

Pulverizarea în timpul perioadei de creștere a culturii (înainte, la început, în timpul și la sfârșitul înfloririi)

 

Avantaje

 

  • Formulare lichidă inovatoare cu proprietăți îmbunătățite de acoperire, păstrare și penetrare
  • Toxicitate scăzută pentru albine și alte insecte benefice, sub rezerva reglementărilor de aplicare.
  • Eficacitate biologică ridicată la temperaturi ridicate.
  • Acțiune rapidă, rezultatul este vizibil în decurs de o oră după tratament.

 

PROPRIETĂȚI

 

Acetamipridul aparține clasei insecticidelor neonicotinoide și are efecte sistemice și de contact intestinal. Preparatul este eficient împotriva insectelor dăunătoare care aparțin seriei: Hemiptera, Thrips, Coleoptera și Homoptera.

 

Durata acțiunii de protecție la norma de consum optimă este de 14-21 de zile.

 

RECOMANDĂRI GENERALE

 

Viares este compatibil cu multe pesticide, cu excepția celor puternic alcaline. Este recomandabil să începeți tratarea atunci când numărul de dăunători depășește pragul economic de dăunare (în funcție de tipul de fitofag). Produsul trebuie aplicat uniform pe suprafața frunzelor plantei folosind echipamente bine reglate. Volumul soluției de lucru ar trebui să fie suficient pentru a acoperi complet întreaga suprafață a frunzei culturii. Nu se recomandă pulverizarea la o viteză a vântului mai mare de 3-4 m/s și la o temperatură a aerului peste + 30°C. Adăugarea Alfalip Extra (0,2-0,25 l/ha) în amestecul rezervorului este opțională, dar îmbunătățește umectabilitatea plantelor cu soluția de lucru.

 

Abonează-te la newsletter-ul nostru